21RCON

21RCON

Friday, December 30, 2011

30.12.2011

Back to school !

Cepat je rasa aku dah nak masuk form 2 . 2012 beb ! Haha . Tak sabar ? Ada la jugak sikit excited nak sekolah :) Aku dah tau da aku masuk kelas apa . Hee :D Aku masuk kelas 2 sat . Kelas cikgu Hawa . Budak budak kelas aku next year tu okayy je . Not bad la :) Tapi kali nie tak sama kelas dengan izzati . So , mesti sunyi . Selalu kalau ada dia , dia akan bercakap bercakap bercakap . Tak sunyi la aku :D Tapi kali nie :( Aku taktau lagi . Izzati next year masuk kelas 2 uthman sama dengan ain . Miza dengan maggie kelas 2 mal and zidah kelas 2 hab .

Okay , sebenarnya malas nak update . Tapi atas permintaan seseorang :) Siapakah itu ? Hee . Kawan ! kawan yang suruh . Haha . Dia yang suruh update . So , okay lah . Aku update :) Dia suruh aku cakap pasal dia . Haha . Taknak aku . Haha , jahat ? Yeah ! Aku memang jahat :(
Eh , tak tak ! Aku baek :) Kalau aku jahat tak denya aku nak update blog aku nie :) Okay dah . Fullstop !

Now , nak cakap pasal BARANG SEKOLAH . Excitednya aku -.- Lol . Haha . Baju and kaen skolh dah ada . Kasut pon dah beli . Semua alat tulis belum lagi and stokin pon belum beli lagi . Sikit je barang aku . Jimat :D Haha .



Tadaa ! Semangat gila . Okay , malu -.- Haha




Excited sangat ke aku ? Haha . Okay baju , tudung and kaen sekolah dah ada :)


Kasut sekolah ! Dah ada
No picture :) Sorry :) Malas nak ambik gambar kasut . Haha



Okay then aku dah taktau nak cakap apa da . Erm okay lah aku cerita pasal cuti aku . Errr , cuti aku not bad . Ada je keluar dengan family pergi jalan jalan . Tapi tak banyak la sebab kakak spm :( So lepas kakak habis exam baru out dengan family . Tu pon pergi perak je . Tapi okay apa . Asal kan keluar . Dari duduk rumah je . Tak buat apa kan . Haha . Tu pon time kakak aku exam aku duduk rumah sorg sorg :( Kesian aku . Tak ada kawan . Kesian kan ? Erm , tulah . Tapi nak buat macam mana . Okay dah habis !

Time dekat perak tu aku balik kampung dulu . Then esok tu baru pergi jalan . Kitaorg pergi tambun . Maen air . Ayah aku kata bangun awal pagi pagi tu . Tapi kitaorg bangun pukul 9 . Hee :D Eh , kira awal la tu kan ? Haha . Dari rumah lagi kitaorg dah siap . Pakai seluar tracksuits , baju tangan panjang and tudung hitam . So sampai sana senang la . Terus mandi . Tak payah nak tukar baju lagi .

Sampai sana dalam pukul 10 lebih then beratur beli tiket . Pergh ! Lama gila kot beratur . Pukul 12  baru masuk . Dah la panas . Okay bila masuk tu kitaorg carik locker dulu . Nak simpan barang lagi . Macam macam . Satu locker mahal kot ! 10 ringgit . Tak de la besar mana pon . Biasa je . Kitaorg ambik 2 locker . Then dah habis semua benda tu nak kena tunggu ayah siap siap dulu . Kitaorg pon tunggu la dekat dekat situ . Then bila ayah aku keluar ..... Pffft ! Seksinya . Haha , ayah aku dengan badan putih dia keluar macam super hero . Haha . Tapi seluar of course la pakai . Dia pakai seluar pendek . Then mak aku kata kat ayah aku , orang panas panas nie pakai la baju . Karang merah merah badan . Tapi ayah aku tak pakai baju jugak . Haha . Biar lah . Dia tu laki :)

Okay then kitaorg pon mandi . Blablabla . *dah malas nak type . Dan tidak ada idea . Tapi ada orang paksa aku memerah otak untuk update blog aku . Dia nak baca jugak . Aiyoo ! Mati aku . Haha*

Erm , dekat situ ada fanfair . So aku maen lah . Ada macam kapal yang laju tu . Okay , aku taktau nak terang kan macam mana . Buat buat faham jelah . Haa , kapal tu ! Aku naek . Geli gila doh perut aku . Rasa macam nak terbang ! Aku pejam je mata lepas tu letak muka dekat riba kakak aku . Geli kot . Dalam hati aku , cepat la habis . Haha . Akhirnya , tak lama lepas tu berenti jugak . Selamat aku . Hidup lagi ! Haha .

Time aku tengah maen kapal tu kakak aku yang nurina dengan afiqah tu diaorg maen tangkap itik . Then kalau belakang itik yang diaorg tangkap tu ada numb 1 @ 2 @ 3 dapat hadiah . Tapi kalau 0 , tak dapat . Eh jap . Tangkap itik nie bukannya kita kena kejar itik tu . I mean itik tu dalam kolam so kita kena pilih . Okay bahasa aku yang cacat . Tangkap tu memang la orang fikir kejar itik kan ? Haha . Okay i'm sorry ;) Malas nak betul kan la . Haha . So kakak aku dapat itik numb 2 . Then dia dapat la bear :) Comel sangat . Jealous aku :( Tapi biar lah . Aku dah ada banyak bear da . *nak sedapkan hati :D Then kitaorg pon sambung maen air tu sampai la pukul 5 . Then perut berbunyi bunyi . Lapar gila . Kitaorg pon singgah mcd . Makan makan makan makan :D

P/S : Okay aku dah penat . Haa , nah baca lah . Aku dah post da . Grrr , penat aku type . Kalau terasa tu sorry :D Haha . Anyway , upah aku mana ?

Haha Bye ;)





Thursday, December 22, 2011

22.12.2011

Maggie binti Arman :D


Budak BIRU :)

Budak biru tu nama dia Najihah binti Arman . Bukan Maggie binti Arman tau . Haha . Okayy , budakk nie yang mintak aku cerita pasal dia dekat blog aku nie :) So aku pon tengah tarak karja then aku update la blog . Okayy , aku pon taktau nak cakap apa . Erm , time aku chat dengan dia , dia tiba tiba suruh aku cerita pasal dia . Aku tanya la dia kau nak aku cakap pasal apa . Then dia cakap kau tulis kat blog kau yang ...


Aku nie comel dan  aku akan kahwin dengan syahrul
(syahrul pemain bola okay . Bukan syahrul lain :)

Okayy so aku akan tunai kan permintaan kau maggie . Haa . Aku dah cerita dah dekat blog aku pasal kau :D Tak cukup lagi ? Nak aku cerita lagi ke ? Karang macam macam aku mengarut cerita pasal kau kat sini . Okay takpe . Aku akan cerita pasal kau , jangan risau :)

Maggie ? Ermm , dia nie sangat la gedik . Hehe , gedik yang dibuat buat la . Bukan betul pon . Dia nie baek and agak comel . Pandai ? Pandai la jugak :) Dia kata form 4 nie dia nak masuk mrsm . Okayy , sangat la pandai . Jealous i tau :p Haha .


Dia nie sangat lah banyak cakap sebenarnya . Itu yang tidak boleh dinafikan . Haha . Kalau dia tak datang sekolah , bosan . Sunyi sangat :)


Okayy aku dah taktau nak cakap apa lagi pasal budak nie . Hee :D Haa , lagi satu tadi aku tengok blog dia then aku tengok video pasal kak dena . Sweet gilaa weyh . Nak tengok ? Nak ? Nak ? Okay , kejap yee . Aku share kan .



Okayy , sweet gilaa weyh . Anyway , congrets kak dena . Semoga berkekalan
INSYALLAH :)


Tu je yang aku nak cakap . Bye :) 

Tuesday, December 20, 2011

20.12.2011

Macam macam terjadi :')

Hari nie sepatutnya aku pergi rumah ain . Malam tu punya lah kiteorg merancang macam macam . Datang rumah dia sebab ingat kan nak beli tudung skolh sekali dengan dia . Then pagi pagi tu aku dah siap mandi . Wangi lagi tuh . Bilaa on the way nak pergi rumah dia singgah sarapan kejap . Bila dah habis makan tu pergi la rumah dia . Then bila sampai depan rumah dia aku pon turun kereta then pergi dekat loceng . Ting Tong !  Ting Tong ! Tapi ain tak bukak bukak jugak . Banyak kali ! Bukannya sekali  Lepas tu aku ambk phon then aku try call dia , tapi tak jawab . Haiyaa , geramm betul . Ayah dengan mak dah la nak pergi kerja . Terpaksa la tunggu aku . Haish . Bilaa aku tengah nak call tu , tiba tiba battery phon HABIS ! Omg , masalah gila oh . 


Okayy then aku masuk kereta then duduk diam diam . Nak call pon bukannya angkat . Haih , macam mana nie . Dah taktau nak buat apa . Tak kan aku nak ikut parents aku pergi kerja kot . Lepas tu aku suruh la mak aku call mak najihah ghafar . 


Hello , nie mak jihah ke ? Haa , nie saya mak izzah . Nie haa , dia 
sepatutnya pergi rumah kawan dia hari nie ... Blablabla

Then tukar plan pulak . Pergi rumah najihah la akhirnya . Then dalam kereta aku try lagi call ain . Hampih ! Tak angkat jugak . Then sampai rumah najihah buat muka tak malu . Pagi pagi lagi datang rumah dia . Haha . Memalukan jugak la . Tapi nak buat macam mana kan . Tapi okayy apa duduk rumah dia . Tak ada la bosan mana . 

Masuk masuk je bilik dia aku nak ambk phone aku kat poket . Haaa ! Mana phone ! Ya allah , tertinggal kat daalam kereta . Haih , malang betul :( Then najihah ambk laptop dia tunjuk dekat aku cerita , A little thing called love . Dia suruh aku tengok . Dia cakap lelaki dalam cerita nie hensem . Haha . Memang pon :) Haha . Gatal :D Erm bast la jugak . Not bad mana pon cerita tu . Nnty aku post kan :) 

Okayy , habis tengok cerita tu aku tengok cerita Kimini todoke . Mula mula rasa macam rajin nak layan . Tapi rasa malas pulak . Haha . Then mak najihah panggil makan . Tengok jam dah pukul 1 da . Cepatnya masa berlalu . Then kiteorg pon makan . Najihah duduk depan aku sebelah aku adik najihah yang naufal tu . Dia suka geletek aku time aku tengah makan . Haha . Terkejut oh . Nasib baek tak tersembur kat najihah :p

Sambil naufal makan , dia tengok cerita boboiboy . Time tu boboi tengah lawan dengan dinosaur . Habis aku yang jadik mangsa . Senget senget baju aku dia tarik . Haha . Takpe aku tak kesah . Hee :D Mak najihah tolong aku . Haha . Mak najihah kata , 'habis la baju kakak izzah nie jadik besar' . Haha

Best oh naufal . Kelakar :)

Dalam pukul 10 lebh ain call najihah then dia cakap dengan aku . Dia cakap sorry gilaa gilaa sebab dia tertidur . Phone dia dekat ruang tamu . Haha . Aku cakap dengan dia takpe aku tak kesah . Haha . Dia sueuh aku tanya mak aku datang rumah dia la . Macam macam plan dia buat tapi aku taktau nak cakap apa . Sian jugak kan . Haih , tu lah . 

Sorry ye ain aku cerita dekat blog aku pasal tadi :) Hihi . 

Okayy then aku taktau nak cakap apa dah . Haha . Tu jelah kot . Okay , aku nak share cerita tu kat korg :) Jap eh ...


                       Cerita nie najihah tau dari blog budakk pink nie haa . Haha . http://milkshakesandcookies.blogspot.com/ 

Okayy , tu je kot . Babai 
Salam :)



Sunday, December 18, 2011

18.12.2011

Netball 2011 :) Miss Them So Much !

Rindu gilaa netball 2011 :) Tak kan lupaa oh . Haha . Banyak gilaa kenangan . I will never forget it ! PROMISE  :) Hihi . Sampai koyak koyak la seluar dekat lutut . Tak kan la nak lupa kan . Haha . Timee maen tu memang semangat gila la . Tapi GS tak gerak sangat . Tunggu bola sampai kat kita je . Kadang kadang aku jadi GA . Time latihan tu memang gila la . Penat oh . Macam nak mati kene round satu padang banyak kali . Selagi tak suruh berenti jangan berenti . Semput oh . Haha .


Kak Naziera kiteorg punya jurulatih :D Sporting , baik and carring . Sukaa dia :) Hihi . Tapi tahun nie last dengan dia :( Sedihh laa . Tahun depan maybe orang laen yang ganti . OMG ! Tak tahu siapa . Jangan la garang . Amin . Hehe .

Meh sini nak share kan sikit gambar kiteorg :)



U18 . Kecuali yam :)
 
 



U18 , dengan kak naziera



Sebelum lawan tangkap gambar dulu :)



Izzah , Diyana , Adzidah , Anisah dengan Asyura :)



Tu je kot . Hihi :D

18.12.2011

Tarak karjaa ! Haha

Haa , hari nie memang tarak karjaa oh kiteorg . Parents aku pergi kenduri kahwin . Jemputannya hanyalah suami isteri sahaja yee . Anak-anaknya tak dijemput . So aku dengan kakak aku yang agak kureng sihat tu duduk la kat dalam kereta . Kiteorg bukannya saja saja ikut takde kerja . Bukan macam tu . Kakak aku tu dia nak balik U dia dekat shah alam . So aku saja je nak menemani dia . Eceh , ayat tak leh blaa . Okayy then duduk dalam kereta tak ada apa nak buat . So , dia keluarkan laptop dia then Snap ! Snap ! Snap ! Hihi , tu lah kerja kiteorg . Lepas t dia pasang movie . Haha . Habis cerita . Tak lama lepas tu parents aku pon sampai kat kereta and start kereta . Vrommmm ! Pergi la U kakak aku tu then hantar dia balik . Bilaa sampai rumah tu dah siap siap mandi and makan . Au online kejap . engok tengok dia dah masuk kan gambar kat dalam Facebook . Haha , Cepat betul dia nie masuk kan .



Yeah ! Itu diaaaa . Tak ada kerja oh :) Buat malu je kan :D



Tadaaaa , thats all :) Hihi Babai ! 

Friday, December 16, 2011

16.12.2011


Miss you :/








 Rindu ? Of course lah :) Sangat rindu . Tapi nak buat macam mana kan . Dulu time skolh selalu gaduh . Selalu ? Eh , mana ada selalu . Kitaorg naek . Hihi . Cuma ada la jealous jealous sikit kan . Biasa la tu bestfriend . Sekarang dah jauh baru la rasa . Hhahaha . Bila nak jumpa oh ? :'( Rindu la . Takpe takpe . Ada masa nnty Raudzah contact la izzah eh ? Hihi . sekarang nie mesti la dia dah ramai gila kawan kan . Entah ingat ke tak :'( Haha . anyway rindu roda sangat sangat :) Tu je kot . Bye BUSUKK !


sayangemuk :)


Monday, December 12, 2011

12.12.2011

Frim !

Haa , lupa nak cerita . Cerita nie dah lama la jugak . Eh , tapi takde la lama mana . Kiteorg pergi frim . Sebab nak kene buat kerja kursus geo . Then pergi la dengan Izzati , jannah , ain , izfah , liyana , husna , fatin , khadijah , eisyah and fatin . Sepatutnya alyssa pon kene pergi tapi adik dia masuk hospital :(
meh sini aku nak share gambar kiteorg kat sana :D




Husna , jannah , izzah , ain dengan fatin :D



                 Time nie tengah nak carik nama nama pokok  :)



Husna , jannah , izzah , ain , fatin , liyana .
 Yang belakang fatin hanisaah dengan khadijah



 Fatin dengan husna :)



Jannah dengan saya tu


Semua muka keletihan . Haha



Dah lama lepas tu kitaorang pon balik la . Then tinggal izfah , husna , fatin , liyana , fatin hanisah dengan eisyah je . Dah la time tu tga hujan so , diaorg kene tunggu hujan dah berhenti baru boleh bergerak pergi tempat laen . Bila esoknya sampai skolh diaorg cerita diaorg kene kejar dengan

Anjing !

Haha , kesian oh :)




Haa , tu jelah kot nak cerita . Hihi . Bye . Babai :*

Sunday, October 16, 2011

16.10.2011

Raya ! Raya !

Hihi , hye bloger .. Miss you damn so much . Dah lama tak update blog . Sorry la siapa yang follow tu . Mesti bosan kan , bkk je blog nie tgk iktikaf je . Tak muncul muncul pon cerita baru . Okay , aku nak cerita time raya .
Tahun nie aku raya kat perak . Ikut turn . Tahun lepas dah raya kat melaka , so tahun nie belah my father pulak la . Erm , Tak tau nak start macam mana . Raya korg macam mana ? Best tak ? Mesti enjoy gila kan ? Haha . Aku punya family macam biasa la bangun pagi tu pergi solat raya then pergi kubur . lepas tu kteorg makan ramai ramai . Time pagi raya tu aku bangun tidur , pastu tgk phon . Hihi , happy gila sbb dapat banyak wish . Haha . Penuh kat inbox .

First raya kiteorg dah ada kat kampong da . Kiteorg balik time secound last puasa or last puasa . Aku tak ingat . Seronok gila sbb cousin cousin semua balik . Full gila kat kampong . Sahur sama sama , berbuka sama sama . Time nak berbuka kiteorg pergi bazar . Kalau tak pergi pon tolong mak , mak uda , mak yang , atok mak and cousin yang laen masak . Belum azan lagi , tapi air dah siap pgg . tunggu untk minum je . Haha . Teruk -..- .. Tapi kiteorg baca doa okay :) . Lepas berbuka semua pergi  solat tawarih sama sama . Hihi , silap la . I mean terawih . Then balik terawih tu kteorg maen mercun . Budak nakal mmg macam tu :D . Part bakar bakar nie cousin laki je yang buat . Perempuan semua tgk je . Aku , kkak aku dengan cousin aku maen bunga api je . Kiteorg penting kan keselamatan tau ! Mercun yang diaorg maen bukannya kecik tapi yang besar . Memang kiteorg tak maen la . Lepas tu bunyi kuat gila . BOOM ! BOOM ! BOOM ! Takut dengar . Tapi seronok :) . Lawan dengan org sebelah . Best gila . Haha . Ketua maen mercun nie pak ngah kiteorg . Nakal . Macam budak budak . Hihi , sorry pak ngah .

Okay , habis cerita pasal mercun . Lepas kiteorg habis maen mercun tu rehat jap . Then dalam pukul 11 lebih kiteorg tgk movie ramai ramai . Pak ngan aku bawak scren besar gila macam kat wayang . Pastu dah la bawak semua CD cerita hantu . Kiteorg tgk cerita apa ntah tajuk dia . Cerita hantu tu pasal hantu dalam lif .. Lampu semua tutup . Aku duduk dkt sebelah ayah aku . Hihi , takut . Haa ! Takut ? Mana ada lah . Aku tak takut pon . Semua senyap . tekun gila cousin cousin aku tgk . Aku dah ngantok da . Dah pukul 1 tak habis habis lagi . Aku pon ambk bantal baring then tidur kat situ . Aku tgk sikit je . Tak tgk smpai habis pon . Malam esok pon sama jugak . Tapi kali nie aku tengok sampai habis :) Berani tau . Cerita yang laen pulak la . Tak kan cerita yang sama . Bosan la kan ? Speaker dia kecik tapi bunyi kuat gila .

Time pagi raya , family aku semua hijau . Sedondon :D . Aku bangun awal tau :) Banggaa . Aku dgn cousin aku Najwa mandi awal awal . Nnty ramai orang nak mandi . Time mala malam tu kiteorg dah gosok baju da . Beratur :)  So senang la pagi nie terus pakai baju yang dah gosok . Tapi lepas mandi tu pakai baju kurung yang laen dulu sbb nak solat raya and pergi kubur . Nnty kotor baju baru . Haha . Tu pon aku nak cerita . Teeruk gila . Okay then lepas makan kteorg tagkap gambar ramai ramai . Lepas tu pergi raya dgn family and cousin pergi rumah saudara ayah and kawan kawan diaorg .

Erm , aku pon taktau nak cerita apa lagi time raya nie . Banyak sangat :) and happy la . Haha . Tu je kot . Meh sini aku letak gambar time raya . Kejap eh ..






Family :)



Cousin family :)



     Ini memang kami , haha



           Macam nie lah muka sopan kami -.- haha



    Muka marah pon boleh :D



 Dengan cousin cousin . Sebenarnya ramai lagi . nie separuh je



Okay , nnty saya akan sambung update blog . Kene off la . Bye :)