21RCON

21RCON

Sunday, October 16, 2011

16.10.2011

Raya ! Raya !

Hihi , hye bloger .. Miss you damn so much . Dah lama tak update blog . Sorry la siapa yang follow tu . Mesti bosan kan , bkk je blog nie tgk iktikaf je . Tak muncul muncul pon cerita baru . Okay , aku nak cerita time raya .
Tahun nie aku raya kat perak . Ikut turn . Tahun lepas dah raya kat melaka , so tahun nie belah my father pulak la . Erm , Tak tau nak start macam mana . Raya korg macam mana ? Best tak ? Mesti enjoy gila kan ? Haha . Aku punya family macam biasa la bangun pagi tu pergi solat raya then pergi kubur . lepas tu kteorg makan ramai ramai . Time pagi raya tu aku bangun tidur , pastu tgk phon . Hihi , happy gila sbb dapat banyak wish . Haha . Penuh kat inbox .

First raya kiteorg dah ada kat kampong da . Kiteorg balik time secound last puasa or last puasa . Aku tak ingat . Seronok gila sbb cousin cousin semua balik . Full gila kat kampong . Sahur sama sama , berbuka sama sama . Time nak berbuka kiteorg pergi bazar . Kalau tak pergi pon tolong mak , mak uda , mak yang , atok mak and cousin yang laen masak . Belum azan lagi , tapi air dah siap pgg . tunggu untk minum je . Haha . Teruk -..- .. Tapi kiteorg baca doa okay :) . Lepas berbuka semua pergi  solat tawarih sama sama . Hihi , silap la . I mean terawih . Then balik terawih tu kteorg maen mercun . Budak nakal mmg macam tu :D . Part bakar bakar nie cousin laki je yang buat . Perempuan semua tgk je . Aku , kkak aku dengan cousin aku maen bunga api je . Kiteorg penting kan keselamatan tau ! Mercun yang diaorg maen bukannya kecik tapi yang besar . Memang kiteorg tak maen la . Lepas tu bunyi kuat gila . BOOM ! BOOM ! BOOM ! Takut dengar . Tapi seronok :) . Lawan dengan org sebelah . Best gila . Haha . Ketua maen mercun nie pak ngah kiteorg . Nakal . Macam budak budak . Hihi , sorry pak ngah .

Okay , habis cerita pasal mercun . Lepas kiteorg habis maen mercun tu rehat jap . Then dalam pukul 11 lebih kiteorg tgk movie ramai ramai . Pak ngan aku bawak scren besar gila macam kat wayang . Pastu dah la bawak semua CD cerita hantu . Kiteorg tgk cerita apa ntah tajuk dia . Cerita hantu tu pasal hantu dalam lif .. Lampu semua tutup . Aku duduk dkt sebelah ayah aku . Hihi , takut . Haa ! Takut ? Mana ada lah . Aku tak takut pon . Semua senyap . tekun gila cousin cousin aku tgk . Aku dah ngantok da . Dah pukul 1 tak habis habis lagi . Aku pon ambk bantal baring then tidur kat situ . Aku tgk sikit je . Tak tgk smpai habis pon . Malam esok pon sama jugak . Tapi kali nie aku tengok sampai habis :) Berani tau . Cerita yang laen pulak la . Tak kan cerita yang sama . Bosan la kan ? Speaker dia kecik tapi bunyi kuat gila .

Time pagi raya , family aku semua hijau . Sedondon :D . Aku bangun awal tau :) Banggaa . Aku dgn cousin aku Najwa mandi awal awal . Nnty ramai orang nak mandi . Time mala malam tu kiteorg dah gosok baju da . Beratur :)  So senang la pagi nie terus pakai baju yang dah gosok . Tapi lepas mandi tu pakai baju kurung yang laen dulu sbb nak solat raya and pergi kubur . Nnty kotor baju baru . Haha . Tu pon aku nak cerita . Teeruk gila . Okay then lepas makan kteorg tagkap gambar ramai ramai . Lepas tu pergi raya dgn family and cousin pergi rumah saudara ayah and kawan kawan diaorg .

Erm , aku pon taktau nak cerita apa lagi time raya nie . Banyak sangat :) and happy la . Haha . Tu je kot . Meh sini aku letak gambar time raya . Kejap eh ..






Family :)



Cousin family :)



     Ini memang kami , haha



           Macam nie lah muka sopan kami -.- haha



    Muka marah pon boleh :D



 Dengan cousin cousin . Sebenarnya ramai lagi . nie separuh je



Okay , nnty saya akan sambung update blog . Kene off la . Bye :)