21RCON

21RCON

Tuesday, December 20, 2011

20.12.2011

Macam macam terjadi :')

Hari nie sepatutnya aku pergi rumah ain . Malam tu punya lah kiteorg merancang macam macam . Datang rumah dia sebab ingat kan nak beli tudung skolh sekali dengan dia . Then pagi pagi tu aku dah siap mandi . Wangi lagi tuh . Bilaa on the way nak pergi rumah dia singgah sarapan kejap . Bila dah habis makan tu pergi la rumah dia . Then bila sampai depan rumah dia aku pon turun kereta then pergi dekat loceng . Ting Tong !  Ting Tong ! Tapi ain tak bukak bukak jugak . Banyak kali ! Bukannya sekali  Lepas tu aku ambk phon then aku try call dia , tapi tak jawab . Haiyaa , geramm betul . Ayah dengan mak dah la nak pergi kerja . Terpaksa la tunggu aku . Haish . Bilaa aku tengah nak call tu , tiba tiba battery phon HABIS ! Omg , masalah gila oh . 


Okayy then aku masuk kereta then duduk diam diam . Nak call pon bukannya angkat . Haih , macam mana nie . Dah taktau nak buat apa . Tak kan aku nak ikut parents aku pergi kerja kot . Lepas tu aku suruh la mak aku call mak najihah ghafar . 


Hello , nie mak jihah ke ? Haa , nie saya mak izzah . Nie haa , dia 
sepatutnya pergi rumah kawan dia hari nie ... Blablabla

Then tukar plan pulak . Pergi rumah najihah la akhirnya . Then dalam kereta aku try lagi call ain . Hampih ! Tak angkat jugak . Then sampai rumah najihah buat muka tak malu . Pagi pagi lagi datang rumah dia . Haha . Memalukan jugak la . Tapi nak buat macam mana kan . Tapi okayy apa duduk rumah dia . Tak ada la bosan mana . 

Masuk masuk je bilik dia aku nak ambk phone aku kat poket . Haaa ! Mana phone ! Ya allah , tertinggal kat daalam kereta . Haih , malang betul :( Then najihah ambk laptop dia tunjuk dekat aku cerita , A little thing called love . Dia suruh aku tengok . Dia cakap lelaki dalam cerita nie hensem . Haha . Memang pon :) Haha . Gatal :D Erm bast la jugak . Not bad mana pon cerita tu . Nnty aku post kan :) 

Okayy , habis tengok cerita tu aku tengok cerita Kimini todoke . Mula mula rasa macam rajin nak layan . Tapi rasa malas pulak . Haha . Then mak najihah panggil makan . Tengok jam dah pukul 1 da . Cepatnya masa berlalu . Then kiteorg pon makan . Najihah duduk depan aku sebelah aku adik najihah yang naufal tu . Dia suka geletek aku time aku tengah makan . Haha . Terkejut oh . Nasib baek tak tersembur kat najihah :p

Sambil naufal makan , dia tengok cerita boboiboy . Time tu boboi tengah lawan dengan dinosaur . Habis aku yang jadik mangsa . Senget senget baju aku dia tarik . Haha . Takpe aku tak kesah . Hee :D Mak najihah tolong aku . Haha . Mak najihah kata , 'habis la baju kakak izzah nie jadik besar' . Haha

Best oh naufal . Kelakar :)

Dalam pukul 10 lebh ain call najihah then dia cakap dengan aku . Dia cakap sorry gilaa gilaa sebab dia tertidur . Phone dia dekat ruang tamu . Haha . Aku cakap dengan dia takpe aku tak kesah . Haha . Dia sueuh aku tanya mak aku datang rumah dia la . Macam macam plan dia buat tapi aku taktau nak cakap apa . Sian jugak kan . Haih , tu lah . 

Sorry ye ain aku cerita dekat blog aku pasal tadi :) Hihi . 

Okayy then aku taktau nak cakap apa dah . Haha . Tu jelah kot . Okay , aku nak share cerita tu kat korg :) Jap eh ...


                       Cerita nie najihah tau dari blog budakk pink nie haa . Haha . http://milkshakesandcookies.blogspot.com/ 

Okayy , tu je kot . Babai 
Salam :)



No comments:

Post a Comment