21RCON

21RCON

Sunday, February 19, 2012

19.2.2012

Budak baru dapat gaji belanja ! Haha

Haha , hari tu kakak aku yang nurina tu kerja dekat alamin . Jadik cg sementara . Then sekarang dia dah berhenti kerja so dapat lah gaji :D Haha , apa lagi , dah dapat gaji takyah nak ngada ngada sombong . Belanja kiteorg semua ! Haha . So dia pon belanja lah . Makan kenny rogers :) Mula mula nak makan pizza hut . Tapi lambat sikit so tukar plan . Pergi lah makan dekat kenny rogers :D



Nie lagi lah . Macam nak makan orang je muka dia


Serious tak ada kerja -.- Haha



Haha , nie haa orang yang nak belanja kiteorg tuh .


Nie mak aku . Tengah order makanan :)


Time nie tengah tunggu makanan sampai . Tak sabar nak makan je muka . Haha


Hehe , tadaaaa !


This mine :D


Haha , muka kegembiraan . Lepas makan takyah bayar . Anak yang kena bayar :D


Okay , tu je yang nak share . Kbai :)

Saturday, February 18, 2012

12.2.2012

We Are Born Champian !

Okayy , sebelum tu .. Adibahhh dan yang laen laen ! sorry tak update blog dah lama . Haha . Penat wooo . Tak ada masa nak update blog . Sekarang baru nak update .


Haa hari tu kteorg pergi kem motivasi 'We Are Born Champion' . Mula mula ingat kan taknak pergi tapi bila fikirkan balik pergi jelah . Haha . Hari jumaat tu lepas habis je sekolah , aku balik rumah zati . Tidur rumah dia , then esok pagi pagi tu kiteorg pergi rumah ain lespas tu bertolak sama sama pergi hulu yam .


Balik rumah zati dah nak dekat malam sebab kteorg balik lambat . Ada training olahraga . Bila sampai je rumah zati terus mandi lepas tu turun makan . Lepas makan aku teman kan zati kemas barang barang untk pergi kem esok . Satu eg je kiteorg bawak . Haha .


Lepas packing packing barang kiteorg gosok tudung dgn baju kurung . Lepas habis semua kerja tu kteorg baring baring atas katil , borak borak and last last kiteorg TIDUR . Bila tersedar tengok jam baru puul 9 lebih . Haha , lantak la . Tidur je . Sampai la pukul 6.55 pagi . Bila zati kejut aku bangun dia kata 'izzah kita dah lambat !' Aku pon apa lagi cepat cepat la mandi . Dah la baju sekolah semua tak gosok lagi . Tengah tengah aku gosok baju , ain call ....


Ain : Izzah , korang dah dekat mana ?
Aku : Sabar jap , aku tengah gosok baju , zati tengah mandi .
Ain : Weyh , cepat sikit doh . Mak aku nak gerak dah nie .
Aku : Okay okay , tengah siap la nie .
Ain : Haa haa , okay byee .
...........


Lepas zati habis mandi aku pulak mandi . Then zati gosok baju pulak . Haha , memang lambat lah kiteorg . Lepas dah siap tu turun bawah , bawak beg dengan tudung yang digantung . haha . Tiba tiba ain call aku lagi ...


Ain : Kau kat mana ?
Aku : Otw , otw . *padahal kat rumah lagi
Ain : Otw tu dah sampai mana ?
Aku : Haha , dah dekat da , dah dekat da . *ye ye je aku . Haha .
Ain : Okayy , kau suruh bapak zati hantar dekat petronas dekat rumah aku tau
Aku : Okay .
........


Akhirnya sampai jugak :D Masuk dalam kereta kteorg pon borak borak . Blablabla ...





Haha , tak ada kerja . Tapi tak best sebab maggie tak ada . Dia pergi dgn parents dia .


Okayy then bila dah sampai hulu yam kiteorg pon terus daftar . Lepas tu kteorg dapat nama . Nnty kena pin kan dekat tudung / baju . Bila dah habis daftar pergi makan . Dah habis semua benda tu kiteorg tunggu orang datang . Haha , tak ada krja kann . Nama yang fesi tu bagi macam dekat bawah nie . Haha



Muka macam apa dah aku . Haha

Time kteorg kena pindah dewan , kiteorg taktau pon kena bawak fail . Then bila masuk dewan tu aunty tu tanya siapa tak bawak fail . Lepas tu kiteorg , aku , ain , zati , maggie , zidah , miza , alyssa , sab dengan ada sorg banin tu angkat la tangan . Ingat kan tak kena marah . Haha , padan muka . Sorg sorg aunty tu bagi microphone then cakap kenapa tak bawak fail . Haha . Macam macam oh . Muka sorg sorg bengang je .




Lepas habis je program semua tu kiteorg ada training merentas desa lari satu kem dua kali . Pergh ! Penat gilaaaa doh . Aunty tu kata esok lagi mencabar . Haha . Lepas tu kiteorg mandi sungai .Aku tak mandi pon . Angkat seluar , rendam kaki je . Zati , zidah dengan maggie pon tak mandi . Ain , miza , jannah , ssa , adibah , sab semua mandi . Haha . Basah lenjun kott diaorg . Haha . Jannah siap baring lagi kat dalam air . Lepas tu dia dengan adibah buat make over muka kat situ . haha . Sengal gila .


Dah habis mandi sungai terus masuk dalam dorm siap siap then pergi solat . Time aku tengah nak pakai tudung bawal tiba tiba siapa ntah yang tegur aku , 'eh izzah panjang tudung nie senget sebelah la . Haha . Aku dah nak siap da baru nak tegur . Malas nak bukak balik then aku suruh zati betul kan . Tapi bila lepas makan aku rasa macam agak cacat sikit tudung aku tu . Aku suruh la adibah dengan jannah pulak betul kan . Then zati , adibah dengan jannah kelam kabut betul kan tudung aku . Tapi still nampak senget . Pastu last last adibah kata kita letak yang pendek dekat sini , panjang dekat sini ! Haaaaaa ! Siap ! Hahahaha , menjerit jerit diaorg bila dah siap . Thank you zati , adibah dengan jannah :) Then lepas makan malam tu ada slide lagi . Malam tu punya program laen sikit . Mula mula semua duduk kat dewan tu jarak jarak then tutup lampu pastu pejam mata . Dia cakap pasal apa ntah . Tapi pasal kejayaan la . aku tak reti nak terang kan macam mana . Bila dia suruh bukak mata tengok dekat depan kiteorg ada kertas yang dikoyakkan tengah dan diletakkan lilin di dalam lobang yang koyak itu . Haha . Lepas tu aunty tu cakap apa ntah then semua macam bela / bla . Haha , then maggie yang perasan , dia kata , aunty tu cakap ulang ulang sebab dia suruh kita pasang api dekat lilin tu . Okay bila dah pasang api dekat lilin semua buat bulatan . Then banat diagihkan 2 group . Banin entah la berapa kan .


Okay , habis pasal semua tu , lepas program malam tu habis kiteorg semua pergi makan . Lepas makan tu semua kteorg kena balik dorm . Tapi aku , zati dengan adibah tak makan . Kiteorg duduk dkt surau . Aku dgn zati duduk kat surau sebab nak charge phone . Dekat bilik kiteorg carik plug tak ada so charge la dekat surau jap . Adibah sebab dia cakap dia takut nak pergi tempat makan sorg sorg . Pastu dia teman kan jelah kiteorg . Then bila kiteorg nak balik bilik , zati dah siap keluar dulu . Aku dengan adibah dkt dalam surau sebab nak tutp lampu semua tu . Then adibah pergi tutup SEMUA lampu . Zati dekat luar dah acam apa da . Aku dengan adibah pon lari cepat cepat pergi luar . Gelap gelita doh ! Tak nampak apa apa . Kelam kabut gila kiteorg . Pastu tengan jalan otw pergi dorm kiteorg dengar suara lelaki . Garau gila . Takut lah . Bila pandang belakang tengok tengok hanif , menakutkan je . Haha . Then dia teman kan kiteorg balik dorm . Haha . Bila aku dengan zati duduk dekat katil tibe tiba zati perasan ada plug dekat katil kiteorg tu . Hahahahaha . Buat penat je charge dekat surau .


Okayy , esok tu kiteorg ada merentas desa . Lepas tu mandi sungai . Then lepas dah mandi sungai masuk bilik , mandi , kemas kemas barang untuk balik , kemas katil then terus bawak beg then makan . Lepas tu kiteorg ada sesi dengan ibubapa . Mak dengan ayah aku tak datang . Diaorg ada dekat turki time tu :/ Sedih je . Tapi ada je parents yang tak datang . Then dia tunjuk video sepanjang kiteorg dekat situ . Meh aku share kan :D


Muka muka semangat je semua . Haha .

Haa lagi satu . Time program dah habis aku dengan zati pergi carik line phone . Then aku letak la sijil aku dekat atas kereta sapa entah . Then aku pon msg kakak aku . Leps dah habis msg kiteorg pergi sungai sebab adik sab nak mandi sungai . Bila aku tengah duduk tu aku baru tersedar Sijil aku !! Aku terus pergi dekat kereta tu balik . Then bila aku tengok ... GOSH ! Sijil aku dah tak ada and kereta tu pon dah tak ada . Habis la orang asli la yang jumpa sijil aku tu . Haha . Sedih gila . Then aku cerita dekat aunty nora . Aunty tu kata nnty email aunty . Aunty buat kan yang baru . Hahahahaha ! Nasib baek :)

Okay , tu je kot aku nak share . Okay lah . Tangan pon dah lenguh gila . Haha . Kbai ;)