21RCON

21RCON

Saturday, March 31, 2012

31.3.2012

First time jaga budak kecik like macam adik sendiri . Haha

Semalam aku dengan family pergi keluar makan dekat area bangi lah , then bila balik tu aku online , tengok tv , baring and macam macam lagi au buat . Then mata pon dah merah sebab dah ngantok . Tiba tiba *ceh ayat macam nak buat karangan . Haha then ayah aku panggil aku dengan kakak aku turun . Ingat kan ada apa , rupanya ada jiran kiteorg nie kena tidur rumah kiteorg malam tu sebab mak dia dah nak bersalin . So ayah dia hantar diaorg kat rumah kiteorg . Malam tu bagi diaorg makan then dia nak maen game dekat dalam laptop so aku bagi jelah . Dalam pukul 11 lebih tu aku suruh diaorg tidur . Haha . Sebelum tu mak aku suruh aku buat kan susu untuk budak tu . Haha . Okayy aku ngaku first time aku buat susu untuk budak budak . Entah apa rasa tapi selamat okay . Habis lagi tu . Haha

Esok tu bila diaorg dah bangun , mandi , breakfast , tengok tv then maen game . Dalam pukul 10 lebih tu aku kena buat kan susu untuk yang kecik tu . Haha . Lawak jee . Lepas tu kiteorg tangkap gambar sebab budak tu nampak ada webcam dekat laptop aku so aku tangkap jelah . Haha

Then dalam pukul 4 petang ayah dia datang sebab nak ambk anak dia then aku dengan kakak aku tanya la dekat uncle tu , dah dapat baby :D *muka berseri seri . Haha , then uncle tu cakap tak bersalin lagi maybe next week . Hari tu aunty tu sakit perut je . Haha . Kakak aku kata habis la next week kena jaga lagi :p Haha



Haha , Itu diaaaa :D

Okayy dah tu je :) Boii ..

Sunday, March 25, 2012

24.3.2012

Aku jealous kejapp dengan maggie ;)



Maggie beli phone baru :/ Jealous kejapp :p Haha . Tadi aku call dia , dia kata dia ada dekat sogo then aku tanya dia kau beli apa dekat situ dia kata dia nak beli phone . Haha . Dia kata dia beli samsung galaxy w . Dah ahh , taknak kawan maggie . Eceh , gurau jee :) Mesti  maggie tengah excited dengan phone baru dia tu . Takpe maggie , nnty aku belanja casing phone untkuk kau ;)

Dia kata bapak dia bagi sorg 700 dekat adik dia dengan dia . Adik dia beli psp .
Tu je sebenarnya nak cerita . Hihi , Ohkay bye :)

Sunday, March 18, 2012

18.3.2012

Ohshemm Holiday  !



Hanyalah hiasan semata mata :D


Okayy , penat gila baru balik dari Port Dickson :) Best gilaaaa ! Kiteorg pergi time jumaat malam . Sabtu pagi tu kiteorg pergi pantai :) Then balik tu terus pergi swimming pool :D Aku pergi dengan cousin aku and cousin aku punya cousin . Faham ? Haha , kalau tak faham buat buat faham la yee :D Okayy cousin aku yang Najwa tu darjah 6 sama dengan Fahim . Farhan sama baya dengan aku . Diaorg semangat gila nak mandi . Adik Fahim dengan Farhan nie kecik lagi . Dua orang . Time sebelum nak mandi pool bukan maen lagi semangat . Then bila dalam pool nanges nanges . Takut . Haha . Faqihah tu okayy je tapi Fariq nanges :'(

Time tengah mandi , aku , Najwa , Farhan dengan Fahim nak lari then terjun serentak tau . Bila aku diri dekat tepi pool tu , cehh kononnya dah sediah la nie nak lompat , then tiba tiba Farhan jalan perlahan lahan belakang aku then dia tolak aku . Kejam gilaaaa . Sumpah kejam . Nasib baek Tak ada apa . Macam biasa , air masuk dalam hidung . Tu paling aku tak suka . Sakit hidung ohh .

Bila secound round kiteorg nak buat lagi aku balas dendam dekat Farhan :D *Kening terangkat . Padan muka dia . Haha . Dia tu kejamm gila ohh , bila aku tengah swim nnty dia datang dari belakang then tarik kaki aku . Aku tau tu bahaya dan sangat kejamm .

Lama gila la kiteorg mandi . Then lepas mandi tu kiteorg terus naek bilik . Dah sampai bilik tu semua kelaparan ohh . Tengah basah basah tu kiteorg makan :) Haha . Lepas makan tu kiteorg mandi , then malam tak buat apa sangat pon . Just berehat je :) Pukul 10 kiteorg masuk bilik dan tidur :)

Okayy , bangun pagi tu kiteorg pergi breakfast then lepas breakfast diaorang ajak sewa basikal . Okayy then kiteorg round lah satu tu . Serious tak ada kerjaa . Haha . Ingat kan nak pergi pantai tapi parents tak bagi . Takut sebab dekat situ ramai orang . Lama gila , 1 jam kot . Tapi kiteorg naek half je sebab penat and agak boring . Murah gila doh . Satu basikal 3 ringgit . Haha .

Lepas naek basikal parents semua ajak makan cendol . Haha . Bagus lah , memang tengah penat pon .
Lepas makan kiteorg naek bilik tukar baju then pergi swimming :D Lama gila kiteorg mandi :) Lepas habis tu pergi tengok makuda aku dekat dalam sauna . Okayy , mula mula ingat kan nak masuk tapi baru bukak sikit dah rasa tak selesa sebab panas . Haha . Then pergi swimming balik :) Lepas tu siap siap naek bilik . Then mandi , makan , rehat and tidur :)

Esok bangun tu kiteorg bangun lambat sikit . Dalam pukul 0815 . Swimming pool bukak pukul 9 . Ngantok gila kot . Then macam biasa lepas makan tu rehat japp then siapp siapp nak pergi swimming :) Kali nie lama gila kiteorg mandi . Yelah hari last kot . Esok dah nak sekolah :'( Dari pukul 9 sampai pukul 12 . Hebat . Belang muka . Kiteorg lawan swim , lompat ramai ramai , tahan nafas , terapung . Haha . Macam macam ohh . Best gila . Then balik tu mandi , makan . Then tidur japp sebab penat gila . Then bangun tu makan lagi . Haih macam mana tak gemook ! Haha . Lepas makan siapp siapp untuk balik :')

Okayy lupa nak cerita . Time pergi pantai kiteorg nak buat istana pasir :D Macam budak budak . Then tak menjadi sebab Farhan dah pijak . Macam apa dah . Haha . Tapi yang tak bestnya aku tak bawak camera ohh . Sayang gila . Mengharapkan camera phone je . Tu pon dah nak full .





Cehh , mengada ohh . Haha

Okay tu je kot . Byee :D

Thursday, March 15, 2012

15.3.2012

Sukan 2012:)

Sukannnn ! Haha , baru je habis :D Best gilaaaa ! Hari tu kiteorg ada tesper dekat UIA Gombak , sekali dengan olahraga banin . 9 March . Apa lagi , kiteorg jadik cyliders lah . Haha . Cehh , gurau jee :D Banat punya acara kiteorg buat time hari sabtu , berapa hari bulan tak ingat :D Haha . Time tu banin tak boleh datang . Sebab sukan nie untuk perempuan jeee :)

Aku masuk olahraga dengan netball jee :) Netball dapat FIRST kottt ! Haha . Tu pon macam nak pengsan . Gila penat lah maen netball haritu . Mana taknya maen kalah mati kot . Alhamdulillah , first first kiteorg fatah (merah) lawan dengan falah (hijau) . Dapat 9-2 . Secound game untuk tentukan sapa dapat first atau secound fatah (merah) lawan solah (kuning) . Agak senget ohh . 5-3 .


Tadaaaa :D Haha

Okayy then lepas habis netball terus pergi stedium untuk olahraga pulak . Gilaaaa penat kot . Time tu aku dah cakap da dekat izzati aku taknak masuk olahraga . Rasa macam nak out time tu jugak . Then zati kata 'tahan izzah , kalau kau menang kau tak bangga ke kat bumerang ?' Haha . Lawak jee zati . Then aku maen jugak . Bila time olahraga tu aku nak pengsan oh . Gila lah , baru habis netball terus olahraga . Time kteorg sampai je stedium kiteorg duduk dulu , rehat japp . Then cg panggil siapa lari 200 m kena berkumpul sebab dah nak start . Aku time tu rasa macam nak muntah . Penat  kot :'( Then pergi la . Bila nak lari tu aku tak fikir apa da sebab time tu aku depan sekali . So aku tak kesah orang belakang aku :D Then lari lari lari dah sampai :) Haha . Bila sampai tu kakak tu nak bagi aku numb tapi time tu rasa nak pengsan . Kesin kakak tu aku buat bodoh je . Haha .

Time aku sampai tu zati dah siap tunggu aku dekat garisan penamat da . Nak bagi air . Haha . Comel je . *Okayy jangan kembang :p Then diaorg bawak aku duduk . Lama lama tu aku rasa okayy . Then zati pulak lari :) 4x100 . Dia yang last sekali . Aku jerit kuat gilaaaaaa . Haha . Bila dia sampai aku terus bagi dia air then dia pon macam nak pengsan jugak . Haha . Semua keletihan kot . Aku dah cakap dekat cg yang aku taknak masuk 4x400 tapi cg kata tak ada pengganti , so terpaksa la masuk jugak . Aku orang first sekali . First first aku depan sekali then dah nak sampai garisan penamat tu aku dah pancit da . Kesian orang yang numb dua tu tunggu aku bagi batten dekat dia . Haha . Sampai solah dengan falah potong aku kot . Haha . Aku lari dengan miza :D Miza masuk last minit . Dia ganti siapa entah .




Yeahhh ! King Fatah semangat gila :p Haha
Baginda Muaz  


Time hari nak merentas desa :)


Fatah :) Dapat secound pon jadik lah . Next year ada :D Go Fatah !
Haha , congrets Falah :)


Pwinshesssss Solah , Fatah , Falah and Najah :)
kak Mariam , kak Adibah , kak Khairiah , kak Izyan

FATAH ! :)


Dak dak gila camera :D


Ain , Jannah , pina -.- Diaorg memang macam nie :p


Nie lagi satu -.- Haha . Macam apa je


Tengah excited lah nie :)


Macam nak tidur jee -.- Haha


Sukan 2012
Falah , Fatah , Solah , Najah :)

Okayy tu je :) Byee ,